Wij maken uw website tot een succes!

10+1 Redenen om voor een WordPress website te kiezen in 2015

Je wilt graag een website of webshop beginnen maar weet niet waar te beginnen? Of je huidige website is eigenlijk aan een make-over toe?

Wellicht is een website met behulp van WordPress een goede keuze voor je. Ik heb hier een 10-tal redenen op een rij gezet die jou kunnen overtuigen om in 2015 met een WordPress website te beginnen.

WordPress wordt gebruikt voor 23,4% (!) van alle websites die wereldwijd draaien. Is dat wellicht een argument?

1. Met een WordPress website kunt je zelf je website beheren en bijhouden

Je wilt graag zelf je website kunnen bijhouden: tekst, afbeeldingen en video toevoegen, maar ook zelf bijvoorbeeld de menustructuur of de inhoud van de footer beheren. Dat kan allemaal eenvoudig met WordPress.

2. WordPress is eenvoudig (te leren)

Een belangrijke reden om voor WordPress te kiezen is dat het eenvoudig te leren is. Al onze opdrachtnemers zijn verbaasd over het gemak waarmee ze hun eigen website kunnen bijhouden en inhoud kunnen toevoegen. Uiteraard kost het wel enige tijd om alles te leren, maar de tijd die het kost om gebruikers aan de slag te krijgen kort.

3. WordPress kent veel standaardfunctionaliteit

WordPress is na installatie gereed voor gebruik en heeft dan direct veel functionaliteit: berichten, afbeeldingen, videos, etc. plaatsen (en deels bewerken), uiterlijk aanpassen, gebruikers beheren, etc. In no-time heb je een werkende website

Dit maakt WordPress uitermate geschikt wanneer een website snel opgeleverd moet worden, bijvoorbeeld voor een evenement of lancering van een nieuw product, waarbij je toch een volledig functionele website wilt hebben.

4. WordPress is eenvoudig uit breiden

Naast de eerder genoemde functionaliteit die standaard bij een WordPress installatie wordt meegeleverd kent WordPress ontzettend veel mogelijkheid tot uitbreiding. Door middel van zogenaamde plugins kan met één druk op de knop functionaliteit worden toegevoegd. Denk hierbij aan het delen op social media, contactformulieren en integratie van Google Maps. Maar ook moeilijke taken kunnen worden toegevoegd, zoals webshop functionaliteit, zoekmachine optimalisatie, etc.

Je hoeft dus niet het wiel steeds opnieuw uit te vinden, maar vaak is het werk al door iemand gedaan.

Ook de vindbaarheid van je WordPress is prima geregeld

5. WordPress is zoekmachinevriendelijk

Je hebt een website en wilt natuurlijk dat deze ook goed gevonden wordt, anders heb je er immers vrij weinig aan. WordPress is zoekmachinevriendelijk opgezet, hierdoor zul je merken dat je website al snel goed gevonden wordt. Uiteraard ben je wel afhankelijk van goede inhoud, maar dat is een ander onderwerp.

Daarnaast zijn verschillende goede plugins in omloop die een hoop werk voor je uit handen nemen.

6. WordPress heeft uitgebreide (gratis) ondersteuning

WordPress is zogenaamd open-source. Dit betekent dat de code voor iedereen beschikbaar is en er veel ontwikkelaars aan kunnen werken. Dit heeft als groot voordeel dat wanneer je er even niet uitkomt, je op veel plaatsen op het internet om hulp kunt vragen (uiteraard kun je ook bij WINDKR89 terecht voor ondersteuning ;)). Voor de mensen die niets met ‘de techniek’ te maken willen hebben en budget hebben voor beheer en onderhoud van de WordPress website wellicht niet zo interessant, maar voor startende bedrijven kan dit een belangrijk ‘verkoopargument’ zijn

7. Niet afhankelijk van één leverancier

Aansluitend op voorgaand punt: wanneer je kiest om een website in WordPress te ontwikkelen, betekent het niet dat je voor altijd vast zit aan één leverancier. Doordat veel partijen zich bezig houden met de ontwikkeling van WordPress kun je vaak relatief eenvoudig overstappen indien je huidige ontwikkelaar je niet bevalt. Zo doet WINDKR89 veel WordPress websites in Groningen (omdat dat onze uitvalsbasis is), maar mocht je over willen stappen naar een andere leverancier (wat we uiteraard niet graag willen, maar dat is een ander verhaal) dan kan dat eenvoudig.

8. Aansluiten op de uitstraling van je eigen bedrijf

Met WordPress is het mogelijk om het ontwerp van je website helemaal aan te laten sluiten bij je eigen wensen en uitstraling. WordPress maakt gebruik van zogenaamde themes, die zijn eigenlijk ontwerpen die gebruikt worden om het uiterlijk van je website aan te passen. Er zijn diverse themes te krijgen, zowel gratis als betaalde, waarbij de laatste het voordeel van ondersteuning hebben (en er vaak ook beter uitzien). Daarnaast kun je een theme voor WordPress laten ontwerpen (dat is één van de specialiteiten van WINDKR89…).

Beginnen met een webshop?

9. Mogelijkheden voor een webshop

WordPress is tegenwoordig zoveel meer dan alleen een platform waarmee je kunt bloggen (zo is WordPress ooit begonnen). Wil je graag een eigen webshop beginnen of toevoegen aan je website? Dan zou de keuze ook op WordPress kunnen vallen. WordPress heeft verschillende e-commerce oplossingen, zoals WooCommerce, waarmee je snel een eigen webwinkel online hebt, eventueel gekoppeld aan iDeal, Paypal, CreditCard, etc. Dus, wil je beginnen met het verkopen van je eigen producten op internet, WordPress is ook voor jou geschikt!

10. Standaard ondersteuning en installatie van WordPress bij veel hosting providers

Omdat WordPress tegenwoordig zo populair is, bieden veel hostingproviders standaard installatie aan van WordPress. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met het inrichten van je eigen website, zonder daarvoor veel technische kennis nodig te hebben.

En als bonus:

11. WordPress is leuk..

Het werken met WordPress is leuk! Doordat je direct resultaat van je werk ziet is het werken met WordPress écht leuk. Je hoeft niet veel technische kennis hebben om een mooie website te maken, je hoeft geen externe hulp in te schakelen om je website bij te houden, je kunt je eigen afbeeldingen en teksten snel toevoegen. Het hebben van een website met WordPress is goed!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *